Van host overstappen, hoe gaat dat?

Het komt voor dat een nieuwe client het besluit neemt om over te stappen van host voordat ze een nieuwe website nemen.
Vaak zitten deze clienten bij één van de meest gebruikelijke hosts van Nederland, en blijken ze niet tevreden te zijn met de service van deze hosts. Hierbij moet de dan huidige website ondergebracht worden bij een andere host.

Zelf van host overstappen?

Een website verhuizen van host is geen makkelijke taak voor iemand die geen degelijke kennis heeft van hoe websites in elkaar steken.
Ik zal in dit artikel dan ook niet uitleggen hoe u dit zelf kunt doen, dit zou u echt aan een specialist over moeten laten. Bij één fout, is het namelijk al mogelijk dat uw huidige content op uw website, of al uw emails onherstelbaar verwijderd zijn.
Wilt u het toch zelf proberen? Dan verwijs ik u door naar dit artikel van mijn favoriete hosting bedrijf waarin het stap voor stap uitgelegd wordt: https://www.antagonist.nl/uitleg-verhuizing/ .

Waar moet u rekening mee houden?

1. Contract

Bij het overstappen van host moet u rekening houden dat u waarschijnlijk nog een contract heeft bij uw huidige host. Vaak moet u tot dat dit contract verloopt door betalen aan deze host.
Maar vaak dienen jaar contracten vooraf volledig betaald te worden.

2. Volgorde bij verhuizen

Een logische volgorde van verhuizen zou zijn:
opzeggen huidige host > contract afsluiten nieuwe host > website verhuizen.
Dit is tevens niet de juiste volgorde. De juiste volgorde is:
contract afsluiten nieuwe host > website verhuizen > opzeggen huidige host.
Zeg dus nooit voordat uw web specialist uw website heeft verhuist uw huidige hosting contract op. Het beste zou zijn dat uw web specialist u volledig ontzorgt in het overstappen.

3. Wanneer overstappen van hoster

Als u wilt overstappen moet u tenminste 2 maanden voordat uw huidige hosting contract afloopt stappen ondernemen.
U moet hosting contracten vaak een maand van tevoren opzeggen, en u moet er rekening mee houden dat de webspecialist die de verhuizing gaat uitvoeren dit binnen een week gaat uitvoeren. Daarom is het een goed idee minstens 2 maanden voor contract afloop stappen te ondernemen.

4. Website Offline door verhuizen

Tijdens de verhuizing zal uw website op wit staan. Dit kan een half uur duren, dit kan een dag duren. Dit ligt aan de 2 hosting partijen, en natuurlijk uw web specialist. Het kan namelijk gebeuren dat er een termijn tussen het verhuizen, en het daadwerkelijk verhuizen zit. In deze termijn kan uw web specialist nog niets doen om de website online te zetten. Daarnaast is het ook nog mogelijk dat dit na 17:00 zou kunnen gebeuren, waarna uw web specialist niet meer aan het werk is.
Schrik dus niet en wacht dit rustig af!

Wat zijn de kosten?

Bij hosting bedrijven
Veel hosts staan voor u klaar om uw website voor u te verhuizen. Hier zijn uiteraard kosten aan verbonden.
Bij hosting bedrijf Antagonist kost dit 100 euro. Dit betekend wel dat u naar Antagonist moet overstappen (wat geen slechte keuze is).
Bij andere hosting bedrijven liggen deze prijzen ook rond dit bedrag.

Bij Barhey

Ik kan uw website verhuizen van host voor 75 euro.
Indien u wilt dat verhuizen in de nacht gebeurt, zodat uw bezoekers niet merken dat uw website offline is geweest, zal dit 100 euro kosten.
Het grootste voordeel is dat als ik uw website verhuis, dat ik na 17:00 uur paraat sta om na voltooiing van verhuizing, de verhuizing af te ronden.

U wilt uw website verhuizen? Neem contact met mij op.